CZ / EN

< Archiv >

Braunarium
videomapping

Experimental videomapping inspired by Baroque, Braun´s sculptures, atmosphere and our creativity.
Location: Valeč Castle

WE ARE MULTILAB
showreel

Do your best, make different. Our self promotion shortcut of best works what we did.

Braun na Valči
light design

Nová expozice lapidária barokních soch M. B. Brauna na zámku Valeč. Vizuální koncept a realizace made by Multilab

BACKTOTHEMOON
videomapping

Pátý ročník festivalu světla Blik Blik 2019 se vrací do centra města Plzeň. Mezi 13 ohromujicích instalací od umělců z česka, německa, británie, francie, maďarska a indie, Vám také ukáže instalaci/mapping vytvořenomu MULTILAB studiem. Původní velkoplošná animace využívá estetiky starých videopásek a PC her z let, kdy létaly první rakety k Měsíci, naši tátové hráli Space Invaders na Nortonu a David Bowie spadl na Zemi.

Zažijte to znovu!
Videomapping

Významné výročí 100 let vzniku Československé republiky nechalo vzniknout projektu Zažijte to znovu! Multilab v rámci tohoto projektu vytvořil Multimediální projekce s prvky videomappingu, jak krok po kroku vznikalo Československo. Neobvyklé projekce o vzniku státu ve vybraných městech.
 

Strings
Promo video

Hudební klip Strings.

Únor 1948
Event / Concert

K připomenutí únorových událostí před 70 lety vznikl unikátní komponovaný večer, na jehož pořádání se spojilo několik institucí: Plzeňská filharmonie, ÚSTR, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara (na její půdě se program odehrál) a Český rozhlas Vltava (který průběh vysílal přímým přenosem). Základem byl koncert, který začal netradičně ukázkami několika budovatelských skladeb, hlavní náplň ovšem tvořily kompozice skladatelů, kteří měli s komunistickým režimem problémy. ÚSTR k této příležitosti vydal stejnojmennou publikaci, věnovanou mimo jiné dopadům února 1948 na českou hudbu.

ArtCAMP koncert
Event/concert

Závěrečná párty letních škol - v Plzni

directed by
MULTILAB 

4. prům. revoluce
videomapping

Mapping byl ateliérem Multimédií realizován v centru Plzně na věž budovy právnické fakulty ZČU. Tématicky se dotýkal právě nastupující 4. Průmyslové revoluce a jejího příchodu v průběhu konce 20. Století. Zároveň jsme jako ateliér definovaly tzv. Neomapping, kdy pracujeme nejen s 3D a vektorovou grafikou, ale do projekce se zapojují i video obrazy a sekvence. Vzniká tak komplexnější možnost vyprávění příběhu.

MCS Musado
promo video

Ve spolupráci s českou sekcí World Musado association vzniklo prezentační video tohoto bojovém umění.

Galashow 25 let ZČU
art production

Slavnostní galavečer k 25. Výročí založení ZČU v Plzni byl situován do multifunkční budovy FDULS. Vizuální i obsahovou stránkou bylo pověřeno vedení ateliéru multimédií. Vznikla tak unikátní akce propojující hudební produkci, taneční performance a společenské setkání přátel ZČU.

VP3
Promo video

Video pro NTIS - Research programme VP3 bylo vytvořeno za účelem propagace na brněnském veletrhu, kde běželo ve smyčce celý den a mělo zaujmout kolemjdoucí jak vizuálem tak i vědeckým obsahem. Video vytvořili studenti Ateliéru Multimedii během jednoho natáčecího týdne a tří týdnů postprodukčních.

Hrající 3D tiskárna
interactiv object

V rámci klauzurní práce do ateliéru multimedií vznikl spoluprácí našich studentů projekt, hrající 3D tiskárna. Tato instalace vznikala v protorách DEPO2015 ve Fablabu, následně byla použita jako jedna z hlavních atrakcí pro dlouhodobou výstavu Má PLAST.

360 IROP
360

Digitalizace památek. Kostel neposkvrněného početí Panny Marie a sv. Ignáce v Klatovech.

Kostel Luková
360

Více než desítky realizací dosáhl projekt Zaniklé a ohrožené kostely, na kterém pracovali studenti a pedagogové oboru Socha a prostor na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara. Projekt byl součástí programové linie LandArt Plzně – Evropského hlavního města kultury 2015, stal se pilotní akcí v regionálním měřítku. 

Srdce
interactiv object

Srdce je velice úspěšným multimediálním projektem. Zůčastnil se mnoha výstav a prezentací současného designu v Čechách i na Slovensku. Za všechny Designblok, Chemistry galerii, dlouhodobá prezentace v NOD Praha. Základní funkce je definována vzorcem, kdy dle intenzity pohybu návštěvníků kolem srdce, získává srdce na síle a tím intenzivněji svítí a reaguje.

Galerie Sutnarka
360

Galerie Ladislava Sutnara vznikla v květnu 2011 transformací dosavadní Univerzitní galerie, situované v kulturním srdci města – v bezprostřední blízkosti Divadla J. K. Tyla, Měšťanské besedy, Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje, Západočeského muzea či Knihovny města Plzně.

Sea Lion
product video

Ve spolupráci s KKY ZČU Plzeň vzniklo prezentační produktové video pro projekt Sealion, kde robot nebo počítač provádí výpočty v reálném čase a je tak schopen balancovat s fotbalovým míčem na hrotu jehly. Základní zadání si dvojice Peter Pastorok a Štěpán Svoboda zpracovala po svém a využila možností technického zázemí našeho Multilabu, pro opravdu profesionální a celosvětově prezentované video.

Modeli di Torino
production

The 2013 Modeli di Torino show is a theatrical project in which the work of the students of the Multimedia and Acrobatic Art of the Students of the Italian Flic School of Acupuncture, led by a renowned artist in the new circle of Petr Forman. After three weeks of exams and birth, an unforgettable performance took place, where the visual stage was provided by Multimedia students.